Home » Wie Zijn Wij

               Wie Zijn Wij?


Eind 2012 kwam Jan Buster met het plan om een skafestival neer te zetten in Groningen

Jan Buster is een lokale dj met als specialiteit de SKA in optima forma en heeft daarnaast een dj-collectief genaamd SKAapvuiten waarmee regelmatig op diverse locaties SKA,Reggae avonden worden verzorgd. Sinds 1984 is hij bezig met het organiseren van ska feesten in diverse opzet 

 

Via Via kwam daar al snel Volker Bauland bij, muzikant in o.a. Knight Susan

 

 

 

Bands als  the Toasters, Void Union en Dr.Krapula bijgestaan door lokale grootheden als eerder genoemde Knight Susan en the Boosters zorgden ervoor dat deze avonden zo'n groot succes werden dat al snel werd besloten dat Nederland weer een meerdaags SKA festival verdiende.
Als doel stelde we ons dat wij er niet meer aan mochten verdienen dan een top weekend en dus werd de non-profit organisatie opgericht.

Met lage entree en welwillende bands was het in augustus 2015 dan zover.

Nog voor de laatste toon was verdwenen in de echo van de oren van de aanwezige mensen wisten wij het al zeker, er zou een tweede editie gaan komen.

Om onze dankbaarheid te tonen aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt werd besloten om er een dag aan vast te plakken en zo kan het gebeuren dat we in juni 2016 3 dagen los gingen in het centrum van Groningen.

Wederom wisten we een top act weten te strikken in de naam van Mark Foggo en ook wederom zullen de entree prijzen van dien aard zijn dat het toegankelijk is voor iedereen.

Deel 3 was wederom een feest der herkenning met bands vanover de hele werled.

Uit eigen land waren er SKA3, de SKAvuiten, the Soundabout,Dreadnought en SKANDAAL en uit de U.K kwamen de dames en heren van Unknown Era die de hele zaal op de kop speelde.

Daarna als afsluiter de grootheden uit Colombia van dr.Krapula en u snapt wat voor feest dit is geweest.

Op dit moment leggen we de laatste hand aan deel 4 waarbij we weer terug grijpen op het plan van aanpak om zoveel mogelijk bands van eigen boden te laten spelen.

ZO zal de openingsavond worden verzorgd door 2 bands uit het hoge Noorden zelf en de dag erna 5 bands van eigen bodem.

 

Daarnaast is Buster verantwoordelijk voor SKAssen,SkAsjock de regae editie en vele losse kleine feestavonden.

 

 

 

Organisator .

Trombonist van Knight Susan en gastblazer bij vele bands waaronder Capitán Tifus.

 

 Grondlegger van SKASJOCK,DJ, sitebeheerder,manusje van alles

oprichter SKAAP DJ collective, SKApino,SKAvuiten,SKAnarie,SKAssen, SKAMPING,   en vele anders ska gerelateerde feesten in Groningen en omstreken.