Home » reggae editie 2

Na het succes van deel 1 volgt er november 2018 een deel 2

16&17 november is het in natuurlijk cafe de zolder weer tijd voor een vervolg op het succesverhaal van afgelopen jaar.

Dit jaar 2 dagen maar wederom met hele fijne bands natuurlijk.

Zo is er op vrijdag de opening in geruimd voor een nieuwe succesvolle band uit de stad Groningen.

In april 2017 zijn één sexy dame en vier knappe jongemannen samengekomen in hun thuishaven Groningen om een uitlaatklep te vinden voor hun creatieve energie, de band “The Sexy Spooners” was een feit. Door de soulklank van de zangeres, meerstemmige samenzang, strakke gitaar en drum, vintage orgel en melodieuze bas maken ze een aanstekelijke sound die je meeneemt naar de jaren ’60 van Jamaica. The Sexy Spooners omschrijven hun eigen muziek als “Jamaican Rock ’N Roll”: een mix van rocksteady, ska, swing en reggae, met een vleugje hiphop. Zelfs de meer beladen teksten weten ze door middel van catchy melodieën met gevoel, plezier en energie te presenteren - waardoor je dagen later nog steeds vrolijk meezingt over relatieproblemen. Dat het concept van The Sexy Spooners aanslaat, blijkt uit het behalen van de finale van de POPgroningen Talent Award 2018. Daarnaast zijn ze bezig met het opnemen van hun eerste EP. Sluit je aan bij het stijgende aantal Spooners en laat je meevoeren op een muzikale reis door de tijd!

 

De tweede band van de vrijdag is een band die dit jaar 10 jaar bestaat.

Ze speelde al 2 keer op het SKASJOCK festival, spelen volgend jaar op het verjaardagsfeest van Buster, stonden op SKASSEN 2, waren smaakmakers op Art-Carnivale afgelopen jaar en je komt de heren en dames echt overal tegen met hun opzwepende muziek.

Natuurlijk gaat het hier om The Roosterz.

The Roosterz are Reggae/Ska/Rocksteady fanatics who came together in 2008.

The Roosterz play their own songs which are a contagious mix of ska, rocksteady, reggae and soul/blues.

They play it with all the enthusiasm and diligence! So clean up your dancing shoes, put on your most comfy outfit and fly off the handle if you dare!

De zaterdag gaan we knallend in met een band die in hun muziek een ode brengt aan de legendarische band Doe Maar

The Adubters is een Ska/Dub/Reggae band en bestaat uit de volgende mensen: Chantal: zang Erik: keyboards, zang Eugene: percussie, zang Hans: basgitaar Ruben: drums Gerben Rienk Visser: gitaar The Adubters brengen op hun eigen wijze een ode aan de bekendste Ska en Reggae band die Nederland ooit heeft gekend: Doe Maar. Maar daarbij wijken ze af van de standaard coverbands: de spil van de band is de charmante zangeres Chantal die de nummers een geheel eigen sound geeft. Daarnaast zal je hier en daar meer dubinvloeden herkennen.

De avond word afgesloten met een band die al jaren door het land toert en daarbij elke zaal aan het dansen weet te krijgen.

Uit Rotterdam komen de heren van Stenchtown en daar laten ze zien waarom ze de afsluiter zijn van het festival. in mei 2019 staan ze in de EM2 tijdens het 5de SKASJOCK festival dus wees niet onhandig en kom gewoon langs en geniet van deze heerlijke bands.

 

entree is zoals gewoonlijk tijdens dit event gratis en voor niets

 

Natturlijk zullen er beide avonden voor,tussen en na de bands de dj's van de SKAAPVUITEN zorgen voor de nodige dansbare muziekjes