Home » GRUNN-SKA

                             GRUNN-SKA

Ook al heeft SKASJOCK een grote impact op de SKA-scene van de stad Groningen toch is er al jaren een levendige underground actief .

Hieronder ziet u een overzicht van de Groningse SKA scene door de jaren heen.

Grote namen die helaas niet meer samen spelen maar zoals u zult lezen is er een kern van diehards die elkaar toch steeds weer weet te vinden

 

Jammah Tammah,

Jammah Tammah ontstond in 1992 uit zanger Piepke (bijnaam van Eddy Huizing, Ex-de Boegies). De naam is Stadjer Gronings voor "Ja maar, toe maar", de titel van één van de bekendste nummers van deze Boegies. Jammah Tammah was aanvankelijk een normale ska/grooverock-band uit Groningen, die echter steeds meer trekjes van een big band kreeg.

Veel van de leden waren bij het uitkomen van de eerste cd nog student aan het conservatorium en, zoals ze later zelf zouden zeggen, het was nog "aftellen en naar de overkant rennen". Snelle en vrolijke, maar chaotische ska-muziek dus. Eddie "Piepke" Huizing bepaalde het karakteristieke geluid van de band met zijn schelle stemgeluid en zijn teksten in het Gronings, Nederlands, Engels en Spaans (de laatste drie met duidelijk Gronings accent). De cd's uit deze periode zijn Dizzy, Skbang, the name is Tammah en Easy skankin'. Op de laatste cd werd een gedicht van Groningens stadsdichter Bart FM Droog opgenomen. (Stoomdroom).

Na 2000 werd Jammah Tammah serieuzer. De conservatoriumstudenten waren afgestudeerd en het spel werd professioneler. Meer invloeden uit klezmer, reggae, rap, Cubaanse en Afrikaanse muziek zijn merkbaar. Nieuwe leden werden aan de band toegevoegd, zoals de rapper / zanger Job Chajes, de percussionisten Choco Ramírez en Moussé Pathé M'Baye en zangeres CT Heida. De cd's uit deze periode zijn Gone mad en U-turn. In 2003 werd Eddy Huizing uit de band gezet onder meer vanwege verschil in muzikale inzichten. Er is ongeveer nog een jaar aan nieuw repertoire gewerkt. Daarbij kwam onder anderen Jurgen Veenstra (o.a. Moonlizards, The Black Hills, Avery Plains) als zanger langs. In 2005 werd de band opgeheven. De website www.jammahtammah.nl is nog enkele jaren online geweest. In 2008 is de Vereniging Jammah Tammah officieel ontheven.

(bron Wikipedia)

 

Knight Susan,

Lang, lang geleden, nog vóór het jaar 2011, in een stad hier vlakbij, gebeurde er iets vreselijks. Er waren saaie feestjes. Bandjes speelden moeilijke noise, en staarden naar hun voeten. Het publiek stond stil en deed of het luisterde. Maar toen, opeens, brak de hemel open. Minstrelen zongen haar roem reeds vooruit. Ruiters reden door de nachtelijke, maanverlichte hemel. In een vlammende wagen kwam Ridder Susan aangesneld, trok haar zwaard Skalibur, en rekende af met de slechte muziek. En sindsdien, jongens en meisjes, kan geen voet in de Groninger nacht nog stilstaan!

Samen met haar tien trouwe vazallen verdedigt zij te vuur en te zwaard haar beroemde motto: “Deurbroez’n”. Tot in de kleine uurtjes. En als zij niet gestorven is, dan doet ze het nog.

Kortom, welkom bij Knight Susan: een tienkoppige skaband uit Groningen die bekend staat om haar enthousiaste en energieke live-shows. Knight Susan speelt een combinatie van verschillende soorten ska en aanverwante stijlen. Inmiddels stond ze al op plekken als SKASJOCK I , Noorderzon, Gideon Festival, de grote markt Groningen en Vera. Ook is op 27 juni 2014 de EP "Picks You Up" uitgebracht. De band speelt in venues door het hele land.

Bezetting
Zang Fynn
Zang Yasmijn
Zang Annemarie
Trompet Maple
Saxofoon Marc
Trombone Volker
Toetsen Teun
Gitaar Folkert
Bas Willie
Drums Stefano

(bron website K.S.)

Zebra

Nederreggae-band, ontstaan in 1996. Zebra is een groep met een groot aantal banden naar andere Groninger bands. Namen als Quest for Fire, Jammah Tammah en Monsters from outer ska zijn hierbij de rode draden. Eind 1999 is er een nieuwe bezetting.

Optredens en opnamen
De groep treedt met groot succes op in het Groninger clubcircuit en op het bevrijdingsfestival van 1998 van Haarlem, het grootste van Nederland. De demo Ongelofelijke mensen wordt door insiders goed ontvangen. Er worden er 350 van verkocht.

Tijdens Eurosonic 1999 staat Zebra in De Spieghel in de Peperstraat in Groningen. Op 1 januari 2002 treedt de groep op tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Groningen in Cultureel Centrum De Oosterpoort. De groep staat dat jaar voor de derde keer op Eurosonic.

In de jaren 2002, 2003 en 2004 staat de groep op diverse podia in het hele land. Half 2004 wordt weer gewerkt aan de nieuwe CD Emoties.

Tijdens Eurosonic 2006 brengt de groep haar CD single Meisje uit die direct wordt opgepakt door de lokale omroepen. Op 1 februari van dat jaar komt de groep met haar langverwachte album Emoties. Dan volgt nog de single Niet Verder, waarna de band eind 2006 besluit niet verder te gaan met optredens.

Wel wordt afgesproken buiten het podium actief te blijven. Dit resulteert eind 2009 in de cd-single Denken naast verdriet, geheel opgenomen en uitgebracht in eigen beheer.

(bron poparchief Groningen)

Mr. Wallace,

Sinds het voorjaar van 2010 knalt Mr. Wallace in volle vaart door Nederland. Retestrak, uptempo en met een poppy feel die je sinds No Doubt en the Selecter niet meer hebt gehoord speelt deze band overal de zalen plat.

Zangeres Renske de Boer en bassist Rudmer Gietema kwamen met het plan om een eigen ska band te beginnen. Het bezoek aan verschillende ska-feestjes heeft hen enthousiast gemaakt en het leek ze wel wat om zélf de muzikale gangmaker te zijn. Na enkele dagen had Renske de eerste muzikale ideeën klaar en met behulp van een akoestische gitaar en een keyboard kregen de nummers hun vorm. Een repetitie met de volledige band werd gepland en al snel waren de eerste nummers een feit. Binnen twee maanden werd een complete set geschreven en werd 'Knocked Up', de eerste single, opgenomen.

Vanaf de eerste optredens is het duidelijk dat de band een succesformule bezit: een opvallend goede zangeres, een knallend blazersduo, funky toetsenist en überstrakke ritmesectie, gecombineerd met een enorme hoeveelheid enthousiasme. Vroeg in het bestaan van de band doet de kans zich voor om in het voorprogramma te spelen van Def P en de Beatbusters. Deze kans wordt met twee handen aangegrepen en in een afgeladen Poppodium Romein te Leeuwarden valt de band op bij Jasper Bax van BOOMBAX Boekingen & Management. Er blijkt een gemeenschappelijke klik te zijn en al snel neemt hij de band onder zijn hoede. Dit samenwerkingsverband blijkt een succes en zorgt voor vele goed ontvangen shows in de rest van Nederland en brengt de band zelfs over de Belgische grens.

In het hierop volgende jaar profileert Mr. Wallace zich als een veelbelovende ska band. Er wordt indruk gemaakt op festivals als de Zwarte Cross en grote popzalen als de Melkweg, de Oosterpoort en Paradiso worden steevast op hun kop gezet. De band wordt uitgenodigd door de 3FM studio’s en ook worden succesvolle showcases gespeeld tijdens Eurosonic in hometown Groningen. Als kers op de taart worden verschillende popprijzen in de wacht gesleept. Met geplande studio opnames in het begin van 2012 belooft ook dit een goed jaar te worden waarin Mr. Wallace haar reputatie als bijzonder energieke en strakke feel-good-band waar gaat maken.

(bron poparchief Groningen)

Johnny Baby,

1986 - 1988
Zanger/gitarist/componist John Burkett alias Johnny Baby (geboren in 1960 in het ghetto van Georgetown, de hoofdstad van Brits-Guyana) groeit op met muziek van grootheden als Jimmy Cliff, Max Romeo, Desmond Dekker, Bunny Wailer en Bob Marley. Op zijn twaalfde leert hij gitaar spelen en een jaar later treedt hij al op met verschillende groepen. Uit deze tijd stamt dan ook zijn artiestennaam. In het buurland Suriname maakt Burkett furore in de groep The Radics, waar verder bassist Rudolph Zuku Braithwaite en drummer Keith Williams deel van uitmaken. Gedrieën begeleiden zij ook Mai Tai op een tournee door Zuid Amerika. Als Johnny met een Nederlandse trouwt, maakt hij voorjaar 1986 de oversteek naar Groningen, waar hij met onder meer bassist Jerry Fransman en drummer Willy van der Geld de reggaegroep Johnny Baby & The Liberators opricht. Na wat plaatselijke optredens vindt de groep zijn vorm en besluit in '87 mee te doen aan De Grote Prijs Van Nederland, waar ze op 12 december van dat jaar tweede wordt. Dat levert in 1988 een contract met platenmaatschappij Virgin op. Het plaatdebuut volgt al snel met de single Try A Little Love, die goed ontvangen wordt in de media, maar geen hitpositie weet te bemachtigen.
1989
Het eerste album I Present Johnny Baby verschijnt, geproduceerd door Johnny zelf in samenwerking met technicus Michiel Hoogenboezem, in die tijd de nummer één engineer van het hoge noorden. De eerste single daarvan, Running Around In Circles, haalt de tipparade. De groep doet diverse radio en tv optredens en verzorgt het voorprogramma van UB40 in Rotterdam Ahoy' en van Paul Simon tijdens zijn Graceland tournee in Het Goffertpark te Nijmegen, waarmee de schare fans van de groep aanzienlijk wordt vergroot. Dat jaar verschijnen nog twee singles van het album (Live In The Ghetto en Take What You Get), maar die behalen geen hit- of tip-positie.
1990 - 1991
De groep treedt succesvol op tijdens grote muziekfestivals in West Duitsland en Oostenrijk. Ook zijn ze regelmatig te zien in het Nederlandse clubcircuit.
1992
Johnny Baby's tweede album Good Lovin' verschijnt, geproduceerd door Johnny samen met hiphopcoryfee All Star Fresh van King Bee, die zelf dan al twee top 10 hits op zijn naam heeft. De van dat album getrokken single Rock Down behaalt ook geen hitpositie. Good Lovin' sorteert niet het effect dat Virgin voor ogen heeft, waardoor er een verwijdering tussen de twee partijen ontstaat.
All Star Fresh
1994 - 2000
Het derde album van Johnny Baby (titel: Unity) verschijnt daarom in eigen beheer. Maar met dermate weinig resultaat, dat Johnny Baby in de vergetelheid raakt. Daar komt nog bij dat hij het om gezondheidsredenen langzamer aan doet, zodat hij alleen nog incidenteel wat lokale optredens doet.
2001
John Burkett - nog steeds woonachtig te Groningen en nog steeds de naam Johnny Baby hanterend - werkt aan een comeback. Hij richt een nieuwe begeleidingsband op waarmee hij nieuwe nummers instudeert voor zowel live-optredens als studio opnamen. Met die opnamen wil hij diverse labels benaderen.
2003 - 2004
De demo Show Me Love bevat vier traditionele reggaeliedjes en leidt tot het gelijknamige, vierde album dat een jaar later verschijnt. De band rondom Johnny Baby bestaat in deze periode uit David Haykens (bas), Daniel Brands (toetsen, achtergrondzang), Keith Williams (drums) en Eric Cheu-choi (gitaar, achtergrondzang).

 

(bron poparchief Groningen)

Quest for Fire
De aanzet tot het ontstaan van Quest for fire vindt plaats vanaf 1987, onder het genot van de nodige spliffs in de Groninger coffeeshop Channel 1. De band heeft jarenlang het karakter van min of meer georganiseerde jamsessions. De eerste tijd doet coffeeshop-eigenaar Fenno nog mee op bas. De boerenschuur van Manfred in Niebert dient als repetitieruimte. Optredens vinden plaats in die schuur, tijdens zelfgeorganiseerde feesten. Sommige bandleden van het eerste uur hebben geen enkele ervaring en er zijn diverse bezettingswisselingen, voor de band enigszins vaste vormen aanneemt.

De eerste "officiele" bezetting uit 1992 bestaat uit Manfred & Petah, Markus, ChezDre, Ronco, Dj, Romeo, John T-bone en P. Cusiel. De bandnaam (en imago) zijn ontleend aan een Franse film over holbewoners. In 1993 wordt de band derde tijdens de "Pop = Prima Prijs" en bereikt de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Producer Irie (Michiel Cornelisse) komt de band versterken als vaste geluidsman met zijn sounds en overdubs, en Dj's 4-your-ears-only gaat het management doen. De publiciteit wordt al veel via internet gedaan, Quest For Fire was een van de eerste reggae bands online.

De band wordt opgemerkt door live radio-shows op Radio Q-FM [radio london] en hun live versie van Love Triologie wordt een hit op de zender.

Inmiddels 9 leden sterk (plus de nodige gastmusici) komt de zaak goed op stoom en de band bouwt een geduchte live-reputatie op. Vooral in Duitsland is de band zeer populair in de reggae-scene. Ook brengen ze een CD uit met de titel "Keep it Burning". Eind negentiger jaren stopt de band echter.

Een aantal voormalige bandleden speelt vervolgens in de ska-band Dr. Phybes.

In 2002 volgt een reunie-optreden in het Platform Theater, en 10 jaar later de volgende, op zaterdag 3 november 2012 in een uitverkocht Cafe de Zolder.

 

(bron poparchief Groningen)

TRIBUTE TO RICO
Tribute to Rico is Groningse reggae- en skaband die een ode brengt aan de vorig jaar overleden Jamaicaanse trombone-legende Rico Rodriguez. In de band bevinden zich muzikanten bekend uit bands als Zebra, the Movers en Jammah Tammah. Er werden onder meer optredens gedaan op het Noorderzon festival en in de Spieghel te Groningen. Dit jaar speelt de band onder meer op SKASJOCK I en Art Carnivale.Het repertoire is grootdeels instrumentaal maar kent ook zang-nummers, vertolkd door zangeres Erni Miedema.

info en boekingen Obed Brinkman
info@obedbrinkman.nl

SKANIA

De meeste leuke bands onstaan min of meer per ongeluk, zo ook SKANIA.
Tijdens een jam-sessie op een feestje troffen Remko, Lielian, Hans, Obed en D-j elkaar.
Tot diep in de nacht werd er een skankend feest van gemaakt met speciale rol voor Anna-Joh die zich als ware 'lady of swing & blues' ontpopte. Na afloop werd vrij snel besloten om het niet bij een éénmalig gebeuren te laten blijven.
De bandleden kenden elkaar uit het verleden van verschillende bands, projecten en sessies.
Het repertoire kenmerkte zich door de Centrale Afterbeat, is skankin' - jazzy, maar vooral érg dansbaar.

The Gringo''s,

De Gringos maakt reggae met ska en punkrock invloeden.

In de zomer van 2009 komt het eerste album Where To Go? uit met negen 'progressive reggae' nummers. De Gringos doet in 2009 mee aan het Rooie Oortjes festival, waar ze een plek weten te bemachtigen in de finale. Ook doen ze in dat jaar mee aan de Popronde.

Eind 2009 verlaat Sinister Stevens de band en neemt komt Ajith Kumar Hendrix als gitarist bij de band.

In 2010 staan de Gringos op GrunnSonic.

MONSTERS FROM OUTER SKA
The Monsters from outer Ska zijn begonnen als gelegenheidsband voor een optreden in Simplon. De band wordt samengesteld uit bandleden van Groningse ska en reggaebands Jammah Tammah, Zebra en Dr. Phybes. Wegens succes wordt de formatie voortgezet en worden er verschillende optredens gedaan (o.a. op het Noorderzon festival). Naast diverse covers speelde de band ook een aantal eigen nummers met teksten van zanger Marcel Aarts (Zebra). Er wordt gerepeteerd in café Koekoek.

O-BAT & THE UNDREAD

O-Bat is het muzikale project van Groningse trombonist Obed Brinkman. Onder deze naam brengt hij diverse albums uit met zijn werk. Er worden een aantal optredens gedaan met zijn ska en reggae nummers onder de naam "O-Bat & the Undread". Diverse bekende zangers zijn te zien op het podium tijdens deze optredens waaronder Simon "Shanti" van der Wal (the Movers), Petah Bee (Quest for Fire) en Speedy (Jammah Tammah).

SKAbouters

 

Studentengroep eind jaren '90 begin 2000. Nederlandstalige popmuziek. Optredens onder meer in de kleine zaal van Paradiso, Amsterdam tijdens een presentatie van noordelijke groepen in april 2000.

Dr Phybes speelt rocksteady ska in Jamaicaanse stijl en dancehall. De leden zijn deels afkomstig uit Quest for fire

In 1995 dringt dr.Phybes door tot de finale van de Pop = Prima prijs. Optredens volgen door heel Nederland en Duitsland. Een aantal nummers zijn op internationale ska-verzamel-CD's uitgebracht. 

Blow TO SKAVILLE

een band met gedeeltelijk mensen uit Jammah Tammah traden af en toe op in vooral Groningen op feestjes met oude ska instrumentals

Hard Foundation,

Eigen stijl reggae, de soul en funk invloeden maken het geheel tot toegankelijke ‘feelgood’ muziek.

Begin jaren '90 spelen Gino Jansen, Rodney Fecunda en Ronald Samboe (Soppa) in de eerste samenstelling van de groep. Dat leidt o.a. tot een succesvol optreden in de grote zaal van de Oosterpoort.

Samen met drummer Willy van der Geld, besluiten ze eind 2012 de groep nieuw leven in te blazen.

Gino Jansen heeft een gerenommeerd muziek verleden, hij speelt o.a. in Fox the Fox (met de internationale hit Precious little diamond) en is van ’85 tot ’97 de vaste basgitarist van Harry Muskee. Als multi-instrumentalist en composer initieerd Jansen Speak Izy: een project dat zich bezighoudt met het componeren en produceren van songs.

Met Willy van der Geld en Rodney Fecunda richt Jansen het platenlabel Streetlabel op.

Willy van der Geld (alias”drummer Willy”) speelt bij de reggaeband Johnny Baby (bekend van de internationale hit ‘Running around in circles’). Eindjaren '70 speelt hij samen met EEK-A-mouse en richt de reggaeformatie Five-4-vibes op. 

Bassist Rodney Fecunda is oprichter van de band Zebra, en wint met deze voornamelijk Nederlandstalige reggaeband in 2005 de Nederpopprijs voor beste band en beste bassist.

 

Phoenatix

We are PhoenatiX. An international collective with musicians from Holland, Germany, Russia, Cameroon and Poland. We love to play ska, reggae, raga, rock-steady and all other hip-shakin’ music you need for a good party. Besides playing original material, we also mash it up with covers transformed into our own uplifting groove and skankin' swing. Rhythm, melody and flows that will make you HIT the dancefloor!

We are allround musicians, dedicated to music and play(ed) in bands like:
the BOOSTERS, Mr. Wallace, ADHD Spietmobiel, Jammah Tammah, the Family, Tchip Hopzz, EVA, ZEBRA, dr Phybes, Jacky’s Raw Collective, the Jailbirds. Some off us are ‘sponsored’ by the Prins Claus Conservatorium.

Anne Maaike - vocals,
Hiske Oosterwijk - vocals,
Martin 'Scooly' Jonkman - vocals,
David Rock - drums,
Benson Enowben Itoe - bass,
Rudmer van der Meer - guitar,
Igor Demydczuk - keyboards,
Tobi Till - trumpet,
Pasha Shcherbakov - trombone,
Hans Sulmann - sax,
Dirk-jan Heinstra - sax, vocals

 

(bron facebook)

The Boosters

 

The BOOSTERS started september 2013 and was the initiative of singer Manfred de Roos. In no time there was a complete 12 person band . The idea is to deliver a great and remember able show with a three person's horn section, dancing girls and expressive singers who will assure the audience a great time dancing .
Half year later we stood together with the Skatalites on stage and a year later we had done our first 30 gig's. Now we are proud to play 12 June at Swinging Groningen.
We refer our musik as Skarockreggaeraggafunksoultwotone. We play covers from like The Specials, Reel big fish, Valkerians, Skangaroos and Leningrad. Some songs we added reggae or ragga parts filled in by our master toaster and singer Mckeycam , from other's we made other arrangement. Till now we made three songs of our own. If it is suitable we also do instrumentals. The songs have lead singing from Manfred de Roos, Hiske Oosterwijk, Arianne Meyst, Sharida Tetehuka and Mckeycam

 

leden

Zsolt Argyelán, Tobi Till, Igor Demydczuk, Benson Enowben Itoe, Hiske Oosterwijk, Sharida Tetehuka, Arianne Meyst, Adam Wachters, Chris Garrit, Manfred de Roos, Koen Boeijinga
All musicians are professional and play at a high level.

The Sexy Spooners

De heren en dame van de THE SEXY SPOONERS werken sinds lente 2016 aan een eigen sound en setlijst. Wat begon als een bandje in de ska en reggae wordt al snel beïnvloed door verschillende stijlen waaronder rocksteady, dixieland en swing. Originaliteit in de nummers en plezier in het spelen kenmerkt deze vijf Spooners.

In 2018 halen ze de finale van het Talent award van de provinvie Grunn.

ook dit jaar spelen ze op SKASJOCK de reggae editie en van deze band gaan we zeker nog veel horen

Naast de nodige bands zijn er ook enkele dj's actief in de SKA-scene. hieronder vind u een eigen geschreven biografie van

STEELY ROUNDBEAT

SKA, 
ROCKSTEADY, 
ROOTS, 
DUB, 
LOVERS,
ROCKERS, 
U.K.-STEPPAS, DANCEHALL & STUDIO ONE
+ more . . .

At an early age, over 30 years ago in 1982, inspired by groups like Madness, The Selector and The Police, Dj ''Radical'' Steely (The Chuner) started playing Dub, Reggae & Ska with
"The Swing-a-Ling Posse" outdoors, and under the name "RoundBeat" at his homebase. Those days he found a lot of 'musical directions' by listening/learning 'Studio One' music from Jamaica.
Through the years he became a very extreme collector/selector of Dub, original Jamaican 'sought after' 45's, soul, jazz and moody instumentals.
He is an all-round (Reggae) soundman and a Studio One 'riddim' specialist who loves consciousness, righteousness and mixing skills ...
At home he still uses an old customised turntable he got from his dad when only 8 years old, next to his Technics ++
 
Steely is resident dj for Poppodium Club VERA (Groningen, NL.) where in 1997 he founded a Dj-Collective called "Dub Inferno Sound" and gave upcomming tallents an opport-unity to dj or 'chat pon the mike'.
Dub Inferno always had guest dj's, played at 'Lowlands' and '2.7's Splash' (both NL.), with still every Dutch (Queens)Kingsday 'SoundSystem' outdoors on the street in front of the VERA Club.
 

 dj Buster /SKA(ap)vuiten COLLECTIVE

In 1983 stond deze dj voor het eerst achter de draaitafels tijdens een ska-avond in voormalig jongerencentrum Utopia in Smilde.

Geinspireerd door de 2 tone wave eind jaren 70 begin jaren 80 was dit het begin van een lange loopbaan als plaatjesdraaier.

Diverse zaaltjes werden bezocht waaronder vele jongerencentra in Drenthe.

Na een omzwerving door Nederland kwam hij begin jaren 90 terecht in Groningen waar hij in 2002 met dj Red een feest duo begon onder de naam Ellert & Brammert waarmee ze door de regio toeren en zalen aan doen als HSA,de Balk,cafe Knarie,cafe de Zolder,Gideon en daarnaast veel prive feesten opsieren met hun grabbelton aan muziek.

Als er in 2011 een chill avond in de balk word gewijd aan ska en reggae is dat het begin van de groep vrienden die de jaren er na flink aan de  de weg zal timmeren.

Het betreft hier het SKAAPvuiten DJ Collective.

In jongerencentrum de AAP te Groningen worden een handvol SKAAP- avonden gehouden waarbij er met meerdere dj's reggae,dub,rocksteady en ska word gedraaid.

Na sluiting van deze locatie ging men verder in cafe de Zolder onder de naam SKAAP OP ZOLDER.

Naast deze avonden stond Buster ook solo in Lola bij the Toasters en met DJ Steely Roundbeat op SKASJOCK I.

In 2015 mochten Buster en dj Red een radioshow van 3 uur maken voor deejay sessions, het werd 1 van de best beluisterde shows tot dan toe van het radiostation.

Daarna ging het hard en stond hij bij diverse avonden in de regio die met ska te maken hadden

Waarbij de SKAPINO toch het absolute hoogtepunt was waar hij samen met dj Mic Zoot de avond bijna 2,5 uur liet uitlopen voor een uitgepuilde zaal.

Ook in 2016 staat hij weer te draaien op concerten van The Toasters,the Mighty Vipers,Kick-ass SKA, SKASJOCK II EN SKALLOWEEN.

Sinds begin 2016 is het SKAAPvuiten DJ COLLECTIVE opgenomen in het geheel van SKASJOCK en worden de vaste avonden meer en meer gepland bij de grote optredens in de stad.

Sinds kort is de naam SKAAP veranderd in SKAvuiten

Het SKAAP DJ Collective bestaat uit

DJ Buster

DJ RED roots

Boogbroeders (Mafcello & Pablo Boog)

DJ Mic Zoot

DJ IndewARNOUD

 

 

 

DJ Mic Zoot – deze huis, tuin en keuken DJ begon in 1992 in Amsterdam, waar hij sporadisch v.n.l. tijdens Anti fascistische demonstraties of op benefietavonden optrad. In 1997 verhuisd naar Groningen waarna de DJ activiteiten toenamen. Enkele jaren was hij huis DJ van het jaarlijks festival Pinksterlanddagen in Appelscha, een tijd behoorde hij tot het DJ team van Vera, die de swingavond en concertavonden vullen. Een paar keer gedraaid tijdens Full Colour festival in Emmen, vaste DJ een tijd lang voor de bands The Roosterz en Papaformigas. Sinds 2016 onderdeel van DJ collectief SKAvuiten en verbonden aan SKASJOCK. In Groningen gedraaid o.a. in De Zolder, Simplon, Knarie, Vera, Pino, ORKZ, Kult etc. Naast Groningen en Amsterdam gedraaid in Arnhem, Emmen, Nieuw Scheemda, Nieuw Amsterdam, Appelscha, Assen etc. Zijn repertoire bestaat uit vele verschillende muziekstijlen, zoals ska, reggae, balkan, world, britcore, nederhop, hiphop, dubstep, pogo punk, hc, ska punk etc.

Met grote dank aan Obed Brinkman voor de vele informatie, dankzij zijn hulp was het een stuk eenvoudiger om deze lijst te maken.

 Mocht u een band missen of meer informatie hebben die van belang is om vermeld te worden mail dit dan naar janhindriks69@gmail.com en we gaan het zo snel mogelijk verwerken